Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg w migdałach to świetne urozmaicenie dla tej klasycznej ryby.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16711
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 353
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 229
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16711
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 353
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 229
Składniki
Pstrągi umyłem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Pokroiłem na kawałki ,oprószyłem solą ,pieprzem i skropiłem sokiem z cytryny. Na 30 min umieściłem w lodówce. Następnie obtoczyłem w mące ,potem w rozbełtanych jajkach ,a na koniec w posiekanych migdałach. Smażyłem na rozgrzanym oleju 5 min z każdej strony. Osączyłem z nadmiaru oliwy na ręczniku papierowym i dosmażyłem na maśle ,rozgrzanym na patelni. Podałem z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.