Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka znana z restauracji sushi. Prosta w wykonaniu i zdecydowanie tania! porcja dla 4-6 osób za 10 zł
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 61
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 26
Polecam.
Odsłon: 356
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3628
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 61
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 26
Polecam.
Odsłon: 356
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3628
Składniki
Glony wrzucamy do sporej miski ( ok.1l ) i zalewamy 0,5 l przegotowanej, ostudzonej wody i zostawiamy na minimum 15-30 min. Glony Wakame zwiększą objętość jakieś 10 razy.
Mieszamy ocet, sos sojowy i miód, ja używam spadziowy. Sos powinien być lekko kwaśny.
Ogórek myjemy i kroimy w słupki. Odcedzamy glony jeśli nie pochłonęły całej wody i umieszczamy w misce. Dodajemy ogórek i sos z octu ryżowego, sosu sojowego i miodu.
Na suchej patelni prażymy sezam, aby nadać mu lekki złoty kolor i wydobyć aromat. Prażony sezam dodajemy do sałatki, mieszamy i gotowe.