Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pralinkowe chrupanki - polecam szczególnie na deszczowe dni. Do filmu, książki, dla gości. Okazja zawsze się znajdzie:) Inspirowane niezawodnymi przepisami Dorotus MW:)
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1028
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1174
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 752
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 153
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1028
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1174
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 752
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 153
Składniki
Orzechy podsmażyć 3 minuty na patelni z rozgrzaną łyżeczką masła (mieszać cały czas, bo łatwo przypalić!). Ostudzić
Płatki kukurydziane zmielić lub pokruszyć na proszek. Masło zmiksować z cukrem pudrem i orzechami. dodać płatki i mleko w proszku. Z powstałej masy formować kuleczki, obtoczyć w cukrze pudrze lub zmielonych orzeszkach.