Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, szybki i mega lekki deser. Truskawki zatopione w przepysznym ptasim mleczkiem oblane galaretką truskawkową.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 692
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 192
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 140
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 530
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 692
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 192
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 140
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 530
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Następnie stopniowo dodawać cukier i cały czas miksować do czasu, aż piana będzie gładka, lśniąca i nie będzie czuć cukru. Kolejno dodawać stopniowo żółtka i cały czas miksować. Na sam koniec wsypać przesianą mąkę i wymieszać delikatnie do połączenia się składników. Gotowy biszkopt wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i piec przez około 40 minut w 170 stopniach.
Gdy biszkopt będzie wystudzony przekrawamy go na połowę.
Do miski przelewamy mleczko skondensowane. W osobnej miseczce zamaczamy jeden po drugim listku żelatyny i pozostawiamy na około 10 minut, po tym czasie żelatynę należy dokładnie odcisnąć z wody i podgrzewać do rozpuszczenia się, delikatnie przestudzić.
Mleczko skondensowane za pomocą miksera spulchnić, następnie dodać kremówkę i ubijać do czasu, aż masa będzie lekko gęsta, dodać przestudzoną żelatynę i wymieszać.
W między czasie rozpuścić w 700 ml wrzątku dwie truskawkowe galaretki i pozostawić do lekkiego stężenia.
Biszkopt ułożyć na blaszce i wyłożyć na niego pół płynną masę, na nią wyłożyć przepołowione truskawki i całość przykryć drugim blatem. Ciasto schować do lodówki do całkowitego stężenia. Na górze biszkoptu wyłożyć pokrojone truskawki i całość zalać tężejącą galaretką. Smacznego ;)