Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23605
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 73
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23605
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 73
Składniki
Biszkopt z 4 jaj. Krem : Budyń śmietankowy ugotować z 0,5 l mleka i 6 łyżek cukru. Po wystygnięciu z miksować z 1 kostką Kasi. Wierzch: 1galaretke rozpuścić z 1 szkl. gorącej wody i wystudzić. W tym czasie ubijamy śnieżkę na wodę. Gdy galaretka (może być wiśniowa, truskawkowa, brzoskwiniowa) wystygnie wlewamy powoli galaretkę i miksujemy. Spód czyli nasz biszkopt-zdejmujemy tą warstwę z wierzchu na to kładziemy nasz krem, a na wierzch wlewamy śnieżkę. Na sam koniec posypujemy wiórkami kokosowymi bądź polewamy wystudzoną polewą ;)