Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne ale warto, zachęcające małe pulpeciki dla małych niejadków
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 45
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 725
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 103
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 45
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 725
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 103
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Składniki
mielone jajka zmieszać,przyprawić i pozostawić na 10 min
surowa marchew i ser żółty zetrzeć na tartce, na naj drobniejszych oczkach, szynkę pokroić w drobną kosteczkę, pietruszkę zsiekać zaś czosnek przecisnąć,
do mięsa wrzucić wszystie składniki pokrojone i posiekane oraz dodać bułkę tartą i wszystko wymieszać,następnie uformować małe kuleczki i podsmarzyć w rondlu ok. 10 min. i wlać do nich sos pieczeniowy i dusić ok 25 min.
obrane ziemniaki ugotować a naspnie po wyciągnięciu z wody kazdego ziemniaka zawinąć w sreberko wraz z kawałkiem masła i piec w piekarniku ok 15min. na ok 150 stopni z termoobiegiem, bez termoobiegu na 180 stopni następnie odwonąć sreberko i zostawić ziemniaki jeszcze w piekarniku na 0k.10 min tak aby się zarumieniły
ziemniaczki wyciągamy ze sreberka i podajemy z pulpecikami.