Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i szybkie w wykonaniu
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 693
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 75
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 693
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 75
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z 1/4 szklanki wody.Cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć na odrobinie tłuszczu,dodać do tego posiekany drobno czosnek i razem chwilkę wszystko smażyć.1,5 litra wody zagotować z kostkami rosołowymi
Do mielonego mięsa dodać cebulę z czosnkiem,bułkę tartą,zioła i przyprawy.Wymieszać.Formować pulpeciki i wkładać je do gotującego się rosołku,gotować 20 minut.Po tym czasie wyjąć je na talerz.
Koperek drobno pokroić.Masło rozpuścić na patelni,dodać mąkę i zrobić zasmażkę,dodać do wywaru,zamieszać, doprawić, zagotować.Dodać do sosu pulpety,koperek i wszystko razem chwilkę pogotować.Na końcu dodać śmietanę