Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały sos na zimowe obiady
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 79
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 303
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 91
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 190
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 79
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 303
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 91
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 190
Składniki
Grzyby namoczyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzałam odrobinę oleju i wrzuciłam grzyby. Osoliłam, solidnie opieprzyłam dodałam dużą posiekaną cebulę i zajęłam się przygotowywaniem pulpetów.
Do pół kilograma mielonej łopatki dodałam jajko, łyżkę otrąb owsianych, cebulę, sól, pieprz. Wymieszałam, formowałam pulpety i układałam na patelni z grzybami, kiedy te już zaczęły się dusić. Przykryłam pokrywką i tylko co jakiś czas zamieszałam grzyby i przewróciłam na drugą stronę pulpety. Po ok. 20 minutach dodałam do sosu 100 ml śmietany 18%, pogotowałam minutę i gotowe. Do sosu grzybowego idealnie pasuje kasza gryczana i mężowej roboty ogórki kwaszone.