Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonały na upalne dni.Dzięki kolorowym galaretką każda miłośniczka pysznych słodkości skusi się na kęs tego pysznego ciasta.
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 74
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 308
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 70
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 74
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 308
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 70
Składniki
zielone galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody.W innym naczyniu w 3 szklankach gorącej wody rozpuścić galaretki czerwone.Oba rodzaje galaretek ostudż,wstaw do lodówki.
mleko skondensowane rozlej do dwóch naczyń,a następnie mocno ubijaj mikserem ok.15min.az do uzyskania puszystej piany.jedną część mleka połącz z czerwoną galaretką,dokładnie ubij mikserem.Tortownice wysmaruj masłem,wyłóż biszkoptami,wlej czerwoną galaretkę z mlekiem
zmiksuj ubite mleko z zieloną galaretką wylej na wierzch,delikatnie zmąć łyżką,by barwy galaretek się przenikały.Na wierzchu ułóż pokrojone owoce zalej pomarańczową galaretką wstaw do lodówki by stężała