Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Jaja oddzielić. Białka ubić z cukrem i żółtkami. Do piany dodać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie delikatnie wymieszać - upiec biszkopt. Następnie odrobinę namoczyć go syropem z brzoskwiń.
Ugotować 2 kisiele wg przepisu, tyle że zamiast wody użyć soku. Do gotującego kisielu dodać galaretkę pomarańczową namoczoną w 5łyżkach zimnej wody oraz drobno pokrojone brzoskwinie z puszki. Gotować wszystko ok. 2min. na małym ogniu. Gorącą masę wylać na upieczony biszkopt i odstawić do wystudzenia.
Ubić 1litr śmietany, dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1/4szk. wrzątku (poczekać,aż ostygnie). Masą pokryć ciasto. Wierzch posypać startymi wiórkami czekoladowymi.