Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznotka ta nazwa mówi sama za siebie!!!
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 140
Szybka i smaczna
Odsłon: 1635
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 63
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 140
Szybka i smaczna
Odsłon: 1635
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 63
Składniki
Połowę ciasta wyłożyć na blachę posmarować 1 słoiczkiem powideł. Z 3 białek(które zostają z masy) ubić pianę z połową cukru (7.5 dkg.) wyłożyć na powidła i posypać połową orzechów posiekanych. Tak samo zrobić drugie ciasto. Upiec
Masa; żółtka utrzeć z cukrem i obiema mąkami dodać trochę mleka dobrze rozmieszać. Resztę mleka zagotować dolewać utarte żółtka ugotować budyń. Gdy ostygnie utrzeć z kostką margaryny. Przełożyć placki.