Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny gulasz. Zdrowa propozycja na obiad.
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 68
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 176
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 68
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 176
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Obsypujemy przyprawami i ziołami. Na pół godziny wkładamy do lodówki. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Dodajemy marchewkę i cebulę. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. W szklance mleka rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i wlewamy do patelni. Mieszamy. Po kilku minutach danie powinno zgęstnieć. Plasterki mozarelli układamy na wierzchu. Przykrywamy pokrywką i po chwili wyłączamy gaz. Mozarella powinna się po chwili rozpuścić. Podawać z ryżem lub kaszą.