Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny wilgotny makowiec z bakaliami.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 23309
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 996
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 507
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1082
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 23309
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 996
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 507
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1082
Składniki
15 dag masła utrzeć z 3 żółtkami. Dodać to do gotowej masy makowej wraz z miodem, bakaliami i pianą ubitą z 3 białek.
Gotową masę makową wyłozyć do formy wyłożonej folią aluminiową i pieć w temp 180 stopni około 40 minut.
Białka ubić na pianę. Pod koniec ubijania wsypać cukier i cukier waniliowy. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie wlać olej, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Na upieczoną warstwę makową wylać ciasto, wstawić do piekarnika i piec jeszcze 20 minut. Upieczone i wystudzone ciasto przełożyć delikatnie na tacę, tak aby biszkopt był pod spodem, a mak na wierzchu.
czekolade roztopić z masłem, dobrze wymieszac i polać ciacho.
SMACZNEGO