Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort idealny do kawy i nie tylko...
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 405
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 154
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 134
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 405
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 154
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 134
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 682
Składniki
Orzechy mieszamy z tartą bułką.
Ucieramy żółtka z cukrem pudrem na kogel-mogel, dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Do tej masy sypiemy posiekane orzechy, nakładamy piane z białek, mieszamy.
Gotową masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (160 stopni) na 50-55 minut.
Gdy ciasto jest zrumienione , a boki odstają od formy, wyjmujemy je i chłodzimy.
Wystudzone ciasto polewamy czekoladą, przybieramy orzechami lub kandyzowanymi owocami.