Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe szaleństwo obiadowe.PYCHAAA ;-)
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 55
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4724
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 55
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4724
Składniki
Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić, rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć drobno, odcisnąć, wymieszać z gotowanymi. Dodać obie mąki, jajko,i szczyptę soli - zagnieść ciasto. Cebulę przesmażyć , wymieszać z mięsem. Dodać jajko. Doprawić do smaku,dodac bułke tartą. Z ciasta formować kulki na każdym ułożyć troche farszu, lepić pyzy. Gotować 5 min. po wypłynięciu na wierzch wody.
Z pozostałego mięsa mielonego formowac klopsiki i smażyc na złoto.Podlac szkl wody,chwile dusic i wymieszac z sosem pieczeniowym przygotowanym wg przepisu na opakowaniu