Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy nie są trudne ale bardzo smaczne. Ja podaję z cebulką podsmażoną na masełku. mmmm pycha :)
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36682
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 133
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 79
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36682
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 133
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 79
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Składniki
Surowe ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Odciskamy dobrze do miseczki wodę z ziemniaków. Łączymy ziemniaki surowe z ugotowanymi mąkami oraz 2 jajkami. Dodajemy skrobię która osiadła się w miseczce. Zagniatamy.
Gotujemy kapustę włoską ( mały kawałek) i mielimy ją do mięsa wołowego. Dodajemy jajko i przyprawy do smaku. Mieszamy aby wszystko się połączyło. Z ciasto robimy małe placuszki na to dajemy farsz i zlepiamy. Formujemy Pyzy.
Wrzucamy na wrzątek. Gotujemy ok 5-7 minut od wypłynięcia w osolonej wodzie. Cebulkę rumienimy na maśle i okraszamy gotowe pyzy, smacznego :)