Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca i co najważniejsze pełna witamin!!!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 317
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1356
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 317
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1356
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Składniki
Do gotującej się wody (ilość zależy od tego jak gęstą zupę chcemy uzyskać) wrzucamy kostki rosołowe, brokuły, szpinak, marchewkę i pietruszkę. Gotujemy wszystko do miękkości. Przyprawiamy odrobiną kardamonu, curry, imbiru i do smaku pieprzem i vegetą. Po ugotowaniu miksujemy wszystko blenderem - należy uważać żeby się nie poparzyć. Dodajemy śmietanę.
Krem podawać można z grzankami lub z groszkiem ptysiowym. Jeśli zrobimy zupkę troszkę lżejszą można podawać ją z kluskami lanymi (Tak jak na zdjęciu). Posypujemy na talerzu pietruszką.