Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, pożywne, smaczne.
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 114
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 300
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 114
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 300
Składniki
1/4 szkl. mleka ciepłego, drożdże i 3 łyżki mąki (wzięte z całości) wyrobić i rzucić do pozostałego mleka, żółtka, mąki i przesianego kakaa, wyrobić dodać sól wyrobić, dać olej wyrobić.
Wyrobione ciasto zostawić pod ściereczką na 30 minut pod przykryciem do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto smażyć na rozgrzanym oleju- nie dużo na złoty kolor. Wychodzi 11 racuszków.
Posypać cukrem pudrem. Jeśli ktoś chce może dać trochę cukru lub cukru waniliowego ja nie daje gdyż dla nas było by za słodkie.
SMACZNEGO!!!