Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do przemycenia niezbyt lubianej przez dzieci kapusty
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 369
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 126
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 112
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 655
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 369
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 126
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 112
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 655
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i ugotować w osolonej wodzie .Przecedzić .Ostudzić .
Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na tłuszczu
Białka ubić z 1 łyżeczką cukru na sztywno
Z maki ,żółtek ,mleka ,proszku do pieczenia zrobić ciasto.Dodać kapustę ,cebulę ,przyprawy.Wymieszać.Dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i usmażyć na rumiano.
Z tej ilości wychodzi mi 20 - 26 racuchów