Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 117
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 198
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 260
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 144
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 117
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 198
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 260
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 144
Składniki
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli przesiewam do miski. Wbijam jajka, dodaję cukier waniliowy, wlewam mleko. Składniki miksuję na gładkie ciasto.
Jablka myję, obieram, wykrawam gniazda nasienne. Owoce kroję w plasterki, a potem na kawałki. Dodaję je do ciasta i delikatnie mieszam. Dodaję trochę cynamonu. Przykrywam i odstawiam do lodówki na 30 minut.
Na patelni rozgrzewam trochę oleju. Nakładam łyżką porcję ciasta, formuując niewielkie placuszki. Smażę z obu stron. Posypuję cukrem pudrem.