Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny i niskokaloryczny krem kokosowy. Idealny dla kokosomaniaków dbających o linię:) Krem jest dosyć pożywny, więc nadaje się również na śniadanie.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 436
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85659
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 436
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85659
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, aby pozbyć się ewentualnej goryczki. Kaszę przekładamy na garnuszka, zalewamy 200 ml mleka i 50 ml wody. Gotujemy do miękkości, często mieszając. Ugotowaną kaszę odstawiamy na około 10 minut do przestygnięcia.
Przestudzoną kaszę blendujemy na krem. Następnie dodajemy 100 ml mleka oraz mleko granulowane ( ewentualnie łyżeczkę stewii) i dokładnie mieszamy. Dodajemy 1,5 łyżki kokosu oraz migdały i ponownie mieszamy. Przekładamy do pucharka. Pozostałym kokosem posypujemy górę. Spożywamy od razu lub lekko schładzamy. SMACZNEGO:)