Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty w wykonaniu deser
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 122
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 145
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 857
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 95
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 122
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 145
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 857
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 95
Składniki
Opakowanie waniliowego cukru mieszamy z połową szklanki zwykłego, dodajemy dwa żółtka i ucieramy na gładką masę. Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną i rozprowadzamy w szklance zimnego mleka. Wlewamy całość do utartych żółtek i chwilę miksujemy.
Drugą szklankę mleka należy zagotować z połową szklanki cukru. Do gotującego się mleka wlewamy uzyskaną wcześniej z żółtek mieszankę. Gotujemy budyń na małym ogniu aż zgęstnieje. Studzimy masę i całkiem zimną miksujemy z margaryną mleczną. Pod koniec dosypujemy około 100 g kokosowych wiórków.
Do blaszki (forma jak kto woli i posiada) wyściełanej folią spożywczą układamy warstwami krakersy przełożone budyniową masą kokosową. Ostatnią warstwę kremu posypujemy resztą kokosowych wiórków i odstawiamy do lodówki na godzinę lub dwie aż krakersy delikatnie zmiękną.