Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na szybko do kawy, do szkoły, do pracy.
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 27
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 19
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 49
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 45
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 189
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 27
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 19
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 49
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 45
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 189
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki na 10-15 minut przed rozpoczęciem przygotowywania rogalików. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Rozwinąć obydwa blaty ciasta. Z każdego wyciąć po 6 trójkątów. Na 6 trójkątów nałożyć łyżkę kremu migdałowego. Zawinąć rogaliki. Na pozostałe 6 trójkątów nałożyć po łyżce dżemu i musu kokosowego. Zawinąć rogaliki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rogaliki posmarować jajkiem, posypać migdałami (z kremem) i wiórkami (z dżemem). Piec 25-30 minut. Smacznego :)