Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Jednym z najbardziej lubianych deserów w moim domu są rogaliki z przeróżnymi nadzieniami, jednak największą popularnością cieszą się te z czekoladą, smakują jak 7days.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Drożdże dodać do ciepłego mleka, dodać cukier i odstawić w ciepłe miejsce. Mąkę przesiać następnie dodać margarynę-ja ścieram na tarce o dużych oczkach. Po połączeniu mąki i margaryny dodać rozczyn drożdżowy i jajko. Ciasto wyrobić jeśli będzie zbyt rzadkie dodać trochę mąki, następnie podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować na kształt koła, każde koło podzielić na 8 części, powstaną trójkąty. Na każdy trójkąt w górnej jego części nakładać łyżeczkę nutelli i dokładnie zwijać rogaliki tak żeby później nadzienie nie wypłynęło. Ciasto mimo że drożdżowe nie musi rosnąć, gdyż szybko wyrośnie w pieczeniu. Piec w 180 stopniach przez ok 20-30 min. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.