Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne !!!
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 76
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 41
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 87
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 93
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 62
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 76
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 41
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 87
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 93
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 62
Składniki
1/3 masła rozpuścić,resztę schłodzić.Rozetrzeć drożdże z łyżką cuku i kilkoma łyżkami (ok.10) ciepłego mleka,odstawić na ok.10 minut.Do przesianej mąki wlać podrośnięte drożdże,dodać resztę cukru,mleka i stopione masło,wyrobić.Odstawić na ok.30 minut.Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować na prostokąt.Na jednej połowie porozkładać pokrojone w plastry schłodzone masło ,przykryć drugą połową,podwinąć brzegi i rozwałkować.Włożyć do lodówki na ok.40 minut.Rozwałkować ciasto,podzielić na trójkąty i nakładać po łyżce nadzienia,zawinąć.Piec ok.20 minut w temp.180st.C.Ciepłe polać lukrem lub wystudzone posypać cukrem pudrem.