Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babski festyn bez tych delicji nie ma sensu...:)
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 133
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9692
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 133
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9692
Składniki
Zrobic zaczyn z drożdży, mleka, cukru, mąki. Na stolnicę wysypac 1 kg mąki, dodac kostkę margaryny, kostkę smalcu, zaczyn, jajka. Wyrobic ciasto. Przekroic je na 6 części. Każdą z nich rozwałkowac w kształcie koła, przekroic na 8 trójkątów. Na szerszej części układac po łyżeczce marmolady i zawijac w rogaliki.
Piec w temperaturze 170 st. C ok. 30 minut. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem lub polac lukrem