Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 18
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 66
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 18
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 66
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Składniki
Mąkę mieszam z kakao i proszkiem do pieczenia.
Jajka ubijam z cukrem, dodaję mąkę wymieszaną z kakao i mieszam.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto i wyrównuję.
Ciasto piekę 12-15 minut w 180 st. C.
Gorące ciasto szybko wykładam na wilgotną ściereczkę, odklejam papier, kładę go na cieście i roluję.
Pomarańcze obieram, dzielę na cząstki i osuszam.
Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej razem ze śmietanką
Zdejmuję z ognia i studzę, dodaję partiami serek, mieszając łyżką.
Wystudzoną roladę rozwijam i smaruję połową kremu.
Na kremie rozkładam cząstki pomarańczy i przykrywam resztą masy kremowej.
Całość roluję i wstawiam do lodówki.