Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna w przygotowaniu rolada kokosowa.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 66
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1010
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1140
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 66
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1010
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1140
Składniki
Herbatniki zmielić w mikserze lub pokruszyć wrzucić do woreczka i wałkiem rozwałkować na pyłek. Do pokruszonych herbatników dodać kakao i rozpuszczony w niewielkiej ilości gorącej wody cukier (cukier wsypać do szklanki i uzupełnić wodą do połowy szklanki - mieszać łyżką aż cukier się rozpuści). Wodę z cukrem wlać do herbatników i dodać łyżkę masła. Całość wyrobić na jednolitą plastyczną masę i odstawić pod przykryciem.
Resztę masła wymieszać dokładnie z cukrem pudrem i wiórkami.
Czarną masę rozwałkować na papierze do pieczenia (gdyż zwykły śniadaniowy się przykleja) w cienki prostokąt (ok 0,5 cm). Położyć białą masę na czarnej i zwinąć w roladę.
Całość zawinąć w papier i włożyć na przynajmniej dwie godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO :-)