Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno upiekłam w aifryerze crumble truskawkowe, czyli zapiekane truskawki...
Odsłon: 79
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 229
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 147
Niedawno upiekłam w aifryerze crumble truskawkowe, czyli zapiekane truskawki...
Odsłon: 79
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 229
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 147
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy. Zgniatamy na puree razem z łyżką masła, śmietany, dodajemy mleko(konsystencja masy musi umożliwić rozsmarowanie na waflu) koperek, pieprz, paprykę ostrą, pieprz ziołowy
Gorujemy parówki
Na waflu rozsmarowujemy gorącą masę ziemniaczaną, układamy pasek parówek i zwijamy roladę. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wstawiamy do lodówki
Wafle kroimy w plastry. Maczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem odrobiny mleka. Panierujemy w bułce tartej, sezamie bądź innej posypce. Smażymy do zarumienienia.
Podajemy na ciepło badź zimno z różnymi sosami: czosnkowym orientalnym śmietankowym albo z keczupem;)