Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nieco dla miłośników kawy
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 3564
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 183
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 152
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 3564
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 183
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 152
Składniki
Jajka ubić z szklanką cukru, następnie drewnianą łyżką delikatnie wymieszać z 0,5szkl mąki tortowej 0,5szkl. mąki ziemniaczanej i łyżeczką proszku do pieczenia (można dodać kakao) Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (blaszka która jest dołączona do piekarnika) Piec 15-20min. w temp.160" Po upieczeniu ciasto wyłożyć na ściereczkę papierem do góry, zdjąć papier i zwinąć biszkopt w roladę ze ściereczką. Zostawić do wystudzenia.
Krem kawowy: 1 szkl. mleka zagotować z cukrem. resztę mleka wymieszać z mąką, żółtkiem oraz cappuccino - wszystko razem zagotować ciągle mieszając. Po wystudzeniu zmiksować z kostką miękkiej Kasi na puszystą masę. Odwijamy biszkopt i nakładamy po całości krem. Zwijać roladę dość ciasno, zawinąć ściśle w folie aluminiową i wstawić na kilka godz. do lodówki. Smacznego!!