Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka dla smakoszy mas ziemniaczanych i pieczarek... i wafli
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9888
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 137
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 539
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 85
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9888
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 137
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 539
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 85
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować. Do gorących ziemniaków dodać miękkie masło i mleko, zgnieść wszystko na jednolitą masę. Dodać koperek, oraz do smaku: przyprawę do ziemniaków, sól i pieprz. Wymieszać. Pieczarki poddusić w garnku, odlać z nich wodę, podsmażyć na oleju z cebulą. Gorącą masę ziemniaczaną rozłożyć na wafle, na jednym brzegu ułożyć wzdłuż pieczarki. Miękkie wafle zwijać ściśle w roladę, rozpoczynając od tego brzegu, na którym są pieczarki. Rolady wstawić do lodówki na 2 godziny (zimne lepiej się kroi). Zimne rolady delikatnie pokroić na plastry o szerokości około 2 cm. Każdy plaster panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na patelni na oleju na złoty kolor. Smacznego.