Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla wielbicieli cukinii, ale nie tylko.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 63
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 107
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 53
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 130
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 63
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 107
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 53
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 130
Składniki
Cukinie umyłem i oczyściłem. Następnie pokroiłem wzdłuż na paski szerokości 2 cm. Paski samej skórki wyrzuciłem. Rozgrzałem łyżkę oleju na dużej patelni, obsmażyłem paski cukinii krótko z obu stron na średnim ogniu. Podlałem 50 ml rosołu, dusiłem cukinię przez 5 minut na małym ogniu, następnie zdjąłem z patelni, osączyłem i odstawiłem. Rosół zachowałem. Filet z łososia pokroiłem na 8 cienkich plastrów. Każdy plaster skropiłem sokiem z cytryny, obłożyłem gałązką koperku, posoliłem, popieprzyłem i złożyłem wzdłuż na pół. Łososia położyłem na patelni, Dolałem pozostałe 50 ml rosołu oraz gorący rosół po cukinii, wszystko zagotowałem na małym ogniu pod przykryciem przez 3 minuty. Plastry łososia zdjąłem z ognia, owinąłem paskami cukinii. Roladki ułożyłem na półmisku. Płyn po gotowaniu wymieszałem z octem, musztardą, miodem, solą, pieprzem i pozostałym olejem. Odkroiłem nasady ogonków pomidorów, sparzyłem wrzątkiem, obrałem ze skóry, przekroiłem na pół, usunąłem pestki, miąższ pokroiłem w drobniutką kostkę. Roladki polałem sosem, posypałem kostkami pomidorów, przez godzinę marynowałem pod przykryciem.