Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i dietetyczne roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Filety płuczemy, suszymy, jeśli są grube przecinamy wzdłużnie i każdy kawałek delikatnie rozbijamy. Świeży szpinak przekładamy na suchą patelnię i podgrzewamy aż stanie się miękki, mieszamy co chwilkę. Podgrzewanie trwa około 2-3 minut. Jeśli macie mrożony szpinak, rozmrażacie go na sitku, najlepiej dwie godziny przed przygotowaniem obiadu. Rozmrożony szpinak należy odcisnąć. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy ze szpinakiem, jajkiem i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plasterek żółtego sera oraz porcję szpinaku. Zawijamy roladki. Roladki można ugotować na dwa sposoby. Pierwszy to w specjalnym parowarze elektrycznym – układamy mięso na szufladkę i włączamy parowar na ok 20 minut. Drugi sposób to ugotowanie roladek w metalowym sitku i garnku – do garnka wlewamy 1 szklankę wody, wkładamy sitko, tak aby nie dotykało wody, układamy roladki, przykrywamy pokrywką i gotujemy na paprze przez ok. 20 minut. Gotowe roladki podajemy z sałatką i ziemniaczkami