Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26075
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 670
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17606
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 143
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26075
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 670
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17606
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 143
Składniki
Śledzie umyć. Wyjąć kręgosłupy i główne ości. Rozciąć wzdłuż na połowy. Jeżeli śledzie są duże, to jeszcze poprzekrawać je w poprzek na mniejsze kawałki. Każdy kawałek posmarować musztardą, osolić, oprószyć pieprzem, zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Cebule obrać, umyć, pokroić w krążki. Przygotować zalewę: szklankę wody zmieszać z połową szklanki octu i oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. Ułożyć śledzie w rondlu, zalać zalewą. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Tak przygotowane rolmopsy można podawać na ciepło z dodatkiem np. frytek. Dobrze smakują też podane na zimno - z pieczywem.