Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposob na sypki i nie posklejany ryz ktory nadaje sie za rowno do obiadu jak i na slodko do owocow czy jogurtu
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 240
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 336
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 240
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 336
Składniki
ryz wsypujemy do wysokiego zarodopornego naczynia zalewamy woda, badz bulionem jesli bedzie tylko do slonych potraw, zalewamy tak by woda czy bulion byl 3 cm wyzej nad wsypanym ryzem,
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na okolo 30- 40 minut jezeli chcemy uniknac chrupkiej warstwy ryzu na gorze stosjemy naczynie z przykrywka albo przykrywamy folia aluminiowa