Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli ryżu, dziś propozycja na ryż z brokułami. Szybkie, smaczne i pożywne ! :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 9
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 512
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27199
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 9
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 512
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27199
Składniki
Gotujemy ryż 2 minuty krócej niż na opakowaniu. W tym czasie blanszujemy brokuły. Odstawiamy jedno i drugie do przestygnięcia. Ryż możemy np. ugotować dzień wcześniej będzie on wtedy sypki następnego dnia.
Na łyżce masła smażymy jajko, tak jak na jajecznicę. Następnie dodajemy czosnek dosłownie na chwilkę (ok. 30 sek) oraz brokuły. Smażymy ok. 1 minuty. Dodajemy przestudzony ryż.
Posypujemy curry oraz dodajemy sos sojowy, smażymy 2 minuty i GOTOWE !! :) P.S Blanszowanie to sparzenie brokuła we wrzątku na kilka sekund a następnie przelanie go zimną wodą. Życzę smacznego !!!