Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bez mąki, chrupiące z kwaskowatym dżemem w środku. Z podanych proporcji wyszło mi ok 4-5 blach ciasteczek.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36685
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 136
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 83
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36685
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 136
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 83
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 180C. Miękkie masło roślinne wymieszać z kaszką, cukrem i pastą waniliową. Dodać żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Ubić pianę z białek na sztywno. Delikatnie wmieszać ubite białka do masy ryżowej. Czasami ciasto wychodzi zbyt płynne, wtedy można dokupić dodatkowe opakowanie kaszki i trochę dodać, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Cisto powinno być mniej więcej o konsystencji pasty. Na blachę nakładać łyżeczką małe ciasteczka. Na środek każdego położyć małą porcję dżemu. Piec aż brzegi ciastek będą miały złoty kolor. (ok. 15 minut) Po wyjęciu z piekarnika schłodzić na kratce.