Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 677
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 677
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
2 kawałki schabu lekko rozbijamy oprószamy solą i pieprzem odstawiamy
Pora kroimy na drobne talarki a cebule w kostkę wrzucamy na patelnie i wlewamy łyżkę oliwy , Podduszamy ok 5-7 minut następnie dokładamy pomidora pokrojonego w kostkę i pół szklanki śmietany , doprawiamy do smaku i podduszamy przez kolejne 5-7 minut w międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni
Rozbite kotlety schabowe oprószamy mąką i układamy je na dnie żaroodpornego naczynia na kotlety wykładamy nasze podduszone pory.
Całość wkładamy do piekarnika na ok 1-1,5 h