Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jakiś Smakosz nie próbował tego dania, to gorąco polecam :)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 167
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 65
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 196
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 251
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 167
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 65
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 196
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 251
Składniki
Polecam użyć jakiegoś rondelka, co ułatwi Wam mieszanie :) Mięsko: Umyć, osuszyć, jeżeli mamy w całości- pokroić na kotlety. Podsmażyć krótko, lekko zarumienić. Wyłożyć( najlepiej do głębszego naczynia, aby nie wyschły i pozostały soczyste) i przykryć przykrywką lub folią.
Sos ogórkowy: Marchew oraz seler umyć, osuszyć, obrać, pokroić w niewielkie słupki lub zetrzeć na tarce (polecam słupki:) ). Obrany czosnek posiekać, a cebulkę pokroić w piórka. Powyższe pokrojone warzywa (marchew, seler, czosnek i cebulkę) wsypujemy na rozgrzany olej i dusimy 10 minut. W tym czasie ogórki kroimy w paski i dodajemy do lekko miękkich już warzyw. Do warzyw wlać wywar i śmietankę, wymieszać i doprawić według uznania. Następnie mięsko wykładamy do warzyw i dusimy jeszcze, na małym ogniu około 10 minut. Przyrządzone danie możemy podawać z ziemniakami, ryżem, kotlecikami z puree ziemniaczanego, kluskami śląskimi. Życzę Smacznego :)