Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyrolujemy go - na fotce są roladki z karczku
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 39
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 64
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 39
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 64
Składniki
Mięso pokroić w plastry grubości ok 1 cm i rozklepać jak na kotlety - przyprawić według uznania. Na każdy położyć plaster sera zółtego i kawałek marynowanej papryki - zrolować. Mięsne rulony ułożyć jeden przy drugim w naczyniu do zapiekania . Sok pomidorowy wymieszć z pokrojonymi w plasterki porami i zalać mięcho tak , aby przykryć całe. Piec w piekarniku ok 1 ,5 godz. w temp.180-190 st. od czasu do czasu polewając sosem, który będzie się redukował. Pod koniec pieczenia posypać całość serem zółtym - pięknie się zapiecze. Przed podaniem posypać jeszcze zieleninką. SMACZNOŚCI.