Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja tradycyjnego schabowego.
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 58
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 69
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 58
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 69
Składniki
Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Jajka, mleko, mąkę oraz przyprawy mieszamy na gładko. Każdy kotlet obtaczamy w cieście.
Smażymy na oleju z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do ciepłego piekarnika by doszły.
Ja podałam z piklami z ogórków i ziemniaczkami księżnej. Dziękuję Ci maluszekk za przypomnienie przepisu, ja dodałam zamiast gałki muszkatołowej czosnek granulowany. Smacznego.