Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł podpatrzony z programu Ugotowani. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Podałem z młodymi ziemniakami i młodą zasmażaną kapustą z koperkiem.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 665
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 665
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej ,wrzucamy drobno pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę ,oprószamy solą i dusimy do momentu kiedy cały płyn odparuje. Kotlety rozbijamy bardzo cienko nakładamy farsz na środek ,dodajemy starty żółty ser ,mięso składamy tak pierogi ,brzegi mięsa złączamy przy pomocy tłuczka. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy kotlety po 2-3 min z każdej strony.