Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacza oczyść, natrzyj przyprawami oraz tunezyjską cytrynową oliwą z oliwek. Obsyp obficie natką pietruszki, oraz obłóż plastrami cytryny. Jeszcze raz danie polej oliwą, aby po upieczeniu powstał aromatyczny sos. Zapiecz całość w piekarniku.
Polecam.
Odsłon: 347
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 146
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 407
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 384
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2979
Polecam.
Odsłon: 347
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 146
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 407
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 384
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2979
Składniki
Sandacza oprawić, obsypać solą, pieprzem cytrynowym oraz trawą cytrynową. Rybę polać i natrzeć tunezyjską oliwą z oliwek o smaku cytrynowym.
Natkę pietruszki drobno posiekać, a następnie oprószyć nią rybę z dwóch stron, a do środka ryby włożyć gałązki natki pietruszki i cytryny.
Na koniec rybę lekko skropić sokiem z cytryny, a następnie plastry cytryny poukładać na rybie i wewnątrz ryby. Aby finalnie podnieść smak i aromat dania, jeszcze raz rybę skropić cytrynową oliwą z oliwek, aby po upieczeniu powstał aromatyczny sos.
Piec ok. 45 minut w temp,180 stopni. Smacznego!
Podawać z frytkami. Smaczengo!