Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponowana sałatka, dzięki temu, że zawiera mięso, jest bardzo sycąca, dzięki czemu nadaje się bardziej jako poobiednia zakąska, niż sałatka do obiadu
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 283
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 262
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 283
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 262
Składniki
Sposób przyrządzenia Na początek drobno kroimy ogórki, kapustę, cebulę i filety (najlepiej pokroić tak drobno, by nie było kawałków większych od ziaren kukurydzy).
Następnie pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, sypiemy na nie 2 łyżeczki gyrosu i smażymy (cały czas mieszając), aż do nabrania ładnego, złocistego koloru (kawałeczki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz, i miękkie w środku).
Gdy mięso mamy już usmażone, możemy przystąpić do układania sałatki. Tak tak – układania :) Nie mieszamy ze sobą wszystkich składników, ale układamy je warstwami w nastepującej kolejności (licząc od spodu): mięso keczup ogórki cebula kukurydza majonez keczup kapusta
Sałatkę najlepiej nakładać dwiema łyżkami do sałatek, starając się nabrać jednocześnie wszystkie warstwy (my akurat takowymi łyżkami nie dysponowaliśmy, więc posłużyliśmy się zwykłymi łyżkami)
Sałatka smakuje najlepiej, gdy mięso jest jeszcze ciepłe. Życze smacznego!