Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki (na 2 porcje).
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 405
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 405
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
(WSszystkie składniki rozdzielamy na 2 miseczki po równo).Sałatę kroimy na mniejsze kawałki lub rwiemy palcami. Układamy porcję sałaty w każdej miseczce.
Następnie kroimy wcześniej upieczoną pierś z kurczaka w dość duże paski (mniej więcej takie jak na zdjęciu). Mieszamy je z łyżeczką sproszkowanego chili, odrobiną pieprzu i skrapiamy odrobiną oliwy.
Delikatnie podsmażamy plasterki piersi na patelni, aby się zrumieniły z obu stron. Pozostawiamy na talerzyku do ostygnięcia.
Kroimy pomidora na kawałki, w razie potrzeby odcedzamy fasolę i kukurydzę z zalewy. Kroimy awokado w paski.Ser żółty ścieramy na tarce na grubych oczkach. Kolendrę lub natkę pietruszki siekamy.
Przygotowujemy dressing: wszystkie składniki (2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z limonki, 3 krople tabasco) mieszamy w miseczce.
Na sałatę kładziemy następnie wystygnięte plasterki kurczaka, porcję kukurydzy, fasoli, pomidory. Dekorujemy plasterkami awokado. Posypujemy wierzch sałatki świeżo zmielonym pieprzem i żółtym serem.
Na sam koniec skrapiamy drssingiem i ewentualnie odrobiną soku z limonki, posypujemy kolendrą lub natką pietruszki.