Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak moich chłopaków ( męża i taty). Polecam!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 29
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 692
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 29
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 692
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Paluszki krabowe ( bez rozmrażania) kroimy na centymetrowe kawałeczki, natomiast górek i papryki w kosteczkę. Dodajemy posiekany koper (może być mrożony) i mieszamy.
Do jogurtu wyciskamy ząbki czosnku dodajemy sól (ok 1/2 łyżeczki) i pieprz do smaku. Tak przygotowanym sosem zalewamy wcześniej pokrojone składniki i dokladnie mieszamy.
Przed spożyciem należy chwilę odczekać, aby paluszki krabowe troszkę odtajały. Szczególnie dobre na gorące letnie dni, ale nie tylko. Moi Panowie futrują ją przez cały rok.