Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, niebanalne, dla lubiących odkrywanie nowych smaków :)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1010
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1144
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11672
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1010
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1144
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11672
Składniki
Ugotuj pierś do miekkości (ok 30-45 min.) wraz z przyprawami, albo kostką bulionową. Jednocześnie ugotuj także ryż. Ostudź, pierś pokrój w dość drobną kostkę, albo w większe kawałki (jak lubisz).
Ananasa i kukurydzę odsącz. Ananasa pokrój w dorbne kawałki. Dodaj do ryżu i pokrojonej piersi. Rodzynki jeśli są twarde lub suche wymocz przez chwilę w gorącej wodzie, jeśli nie dodaj od razu. Ja lubię, gdy jest ich dużo, ale wiadomo gusty są różne, więc dodaj tyle ile chcesz. Wymieszaj wszystko delikatnie.
Na koniec dodaj majonez, byle nie za mało bo mieszanka nieco go wchłonie i sałatka będzie wyglądała na "suchą".
Sałatkę można jeść od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu. Zachowuje swój smak przez kilka dni pod warunkiem trzymania jej w lodówce. Życzę smacznego i pozdrawiam! ja102goda :)