Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe wydanie buraczków w wersji sałatkowej. Doskonały smak uzyskujemy dzięki marynowaniu plastrów ugotowanych buraczków.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1897
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 197
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1897
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 197
Składniki
Układamy w głębokim naczyniu, zalewny oliwą wymieszaną z octem. Czosnek drobno siekamy , wsypujemy na buraczki. Posypujemy solą , pieprzem i mieszamy wszystko razem. W tak przygotowanej marynacie trzymamy buraczki w lodówce jedną dobę ( można dłużej) Ważne , by od czasu, do czasu całość przemieszać. Plastry buraków uskładamy na płaskiej tacy, na roszponce. Posypujemy rozkruszonym serem fetta.