Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka, której przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Szybko się robi, jeszcze szybciej znika z talerza!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 74
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 238
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 74
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 238
Składniki
Rukolę umyj pod bieżącą wodą. Odcedź z nadmiaru wody na sitku. Buraki pokrój w cienkie paseczki (można też zetrzeć na tarce na grubych oczkach). Fetę pokrój w kostkę. Suszone śliwki pokrój w cienkie paseczki. W misce układaj warstwami rukolę, buraki, fetę, słonecznik. Całość skrop oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny.