Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna sałatka na ciepło z warzywami i kabanosami
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 58
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 352
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1209
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 58
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 352
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1209
Składniki
Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Oba pokrojone warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek i podsmażamy je, aż się zarumienią. Przekładamy warzywa do dużej miski.
Kabanosy kroimy w średniej grubości plasterki, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na rumiano. Przekładamy je do miski z pozostałymi warzywami. Słonecznik wrzucamy na suchą patelnię i prażymy go. Przekładamy słonecznik do miski z pozostałymi składnikami.
Ogórka kiszonego również kroimy w kostkę i wrzucamy na sitko, aby obciekł z niego sok. Przesypujemy go do miski z resztą składników.
Kaszę jęczmienną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy ją i jeszcze ciepłą wrzucamy go miski z pokrojonymi składnikami.
Jogurt naturalny mieszamy ze szczyptą soli, czosnku granulowanego, pieprzu i papryki słodkiej mielonej. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie ją mieszamy.